Αυτοάνοσα νοσήματα και ανθοιάματα Μπαχ

Οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι ασθένειες στις οποίες τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, που διαφορετικά προστατεύουν τον οργανισμό από εξωτερικούς και εσωτερικούς οργανισμοους και ανεπιθύμητους παράγοντες, επιτίθενται στα κύτταρα του ίδιου του οργανισμού. Έτσι, αντί να κάνουν τη δουλειά τους και να μας προστατεύουν από ό, τι δεν είναι καλό για τον οργανισμό μας, αρχίζουν να στρέφονται εναντίον του. Ανάλογα με τον τύπο των ιστών και των οργάνων που επιτίθενται, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαγνώσεων σε ανθρώπους και σε ζώα.


Στην περίπτωση των αυτοάνοσων ασθενειών, ως αντίδραση στη βλάβη ή στο τραύμα, υπάρχει μια φλεγμονώδης αντίδραση του ιστού που δέχεται επίθεση. Το τραύμα συμβαίνει λόγω της επίθεσης που πραγματοποιείται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ενός ατόμου στους ιστούς κάποιου. Εδώ το σώμα υπερασπίζεται τον εαυτό του από τη δική του επίθεση, δηλαδή επιτίθεται στον εαυτό του. Ναι, εδώ επιτελούμε τον εαυτό μας πιο συχνά επειδή ζούμε με την πεποίθηση ότι δεν συμπεριφερόμαστε με κάποιον τρόπο, ότι δεν έχουμε εκπληρώσει κάποιες προσδοκίες… Τα κορτικοστεροειδή είναι τα φάρμακα που καταστέλλουν την ανοσοαπόκριση μας αυτές τις καταστάσεις, μειώνοντας έτσι τη βλάβη στον ιστό. Είναι επομένως σαφές ότι αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της επίθεσης, η οποία είναι επίσης ένα σημαντικό σημείο, αλλά όχι η πραγματική αιτία της επίθεσης. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας για αυτές τις ασθένειες. Στην πραγματικότητα, αυτή η αναζήτηση για τη θεραπεία, αυτή η αναζήτηση για την εσωτερική ικανοποίηση και ευτυχία που βρίσκεται μόνο μέσα μας. Μια αυτοάνοση ασθένειά μπορεί να είναι συνέπεια ενός καταπιεσμένου θυμού που ήταν μόνο μια κορυφή ενός παγόβουνου.


Οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι οι ασθένειες που εμφανίζονται συχνά σε άτομα με ανισορροπία στο κέντρο ενέργειας της καρδιάς, η οποία εμφανίζεται λόγω της θλίψης για απόρριψη, στο βαθύτερο στρώμα. Όλες οι αναμνήσεις μας αποθηκεύονται εκεί, στο κέντρο της καρδιάς μας σε ανθρώπους και σε ζώα. Εάν υπάρχει κάποια τραυματική κατάσταση που συμβαίνει, καταγράφεται εκεί. Έτσι, οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι οι ασθένειες που σίγουρα έχουν συναισθηματική και διανοητική αιτιολογία. Εμφανίζονται λόγω επιθετικότητας που κατευθύνεται στον εαυτό μας που δημιουργήθηκε επειδή έχουμε απορρίψει ορισμένα μέρη μας. Η αποδοχή και η εγγύτητα με τον εαυτό σας προέρχονται από το κέντρο της καρδιάς που βρίσκεται πίσω από το στέρνο. Η ανισορροπία στο κέντρο της καρδιάς συμβαίνει λόγω της θλίψης που προκαλείται από την απόρριψη και την μη αποδοχή του εαυτού μας στο σύνολό της. Συνήθως απορρίπτουμε εκείνα τα μέρη μας και εκείνες τις συμπεριφορές που δεν έχουν υποστηριχθεί, δηλαδή, για τις οποίες είχαμε επικριθεί, τιμωρηθεί κ.λπ. Η μη αποδοχή προέρχεται από τις ΤΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΑΣ που δημιουργούνται για διαφορετικούς λόγους. Για ορισμένα ζώα μια κατάσταση μπορεί να είναι εξαιρετικά στρεσογόνος, ακόμη και τραυματική. Και επιτρέψτε μου να επαναλάβω, όλες οι αρνητικές συναισθηματικές μας αντιδράσεις ΤΩΡΑ προέρχονται από τις εμπειρίες μας και τις ΜΝΗΜΕΣ που είναι αποθηκευμένες στο κέντρο της καρδιάς.


Έτσι, οικοδόμηση ενός νέου προτύπου με το οποίο δεν απορρίπτουμε τον εαυτό μας στη δεδομένη κατάσταση, αλλά μάλλον με το οποίο αποδεχόμαστε βαθιά τον εαυτό μας. Δεχόμαστε όλες τις αναμνήσεις, τα συναισθήματά μας και όλα τα μέρη του εαυτού μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τα οποία πιστεύουμε συνειδητά ότι είναι λιγότερο άξια και ανεπιθύμητα, αυτό όσο και αν σας φαίνεται περίεργο συμβαίνει και στα ζώα. Τίποτα δεν είναι κακό, όλα τα συναισθήματα είναι καλά και μόνο αυτό που έχει κατασταλεί έχει καταστροφικό αποτέλεσμα και αφαιρεί τεράστια ποσότητα ενέργειας. Με την αποδοχή, ενσωματώνουμε αυτήν την καταπιεσμένη ενέργεια και δεν λειτουργεί πλέον εναντίον μας, αλλά για εμάς και για να ζήσουμε όλες τις δυνατότητές μας. Έτσι, χτίζουμε ένα αίσθημα ότι είμαστε τέλεια όντα/ Ότι είμαστε άξιοι και αξίζουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και να ζούμε αφθονία με κάθε έννοια νοήματος. Αλλά, πρώτα μέσα μας.

Στην περίπτωση των ατόμων ή ζώων με αυτοάνοσες ασθένειες, είναι τελικά, επομένως, απαραίτητο να αποδεχθούν πλήρως όλα τα απορριφθέντα μέρη τους που έχουν κατασταλεί στο ασυνείδητο, να τα γνωρίζουν και να ξανακάνουν το δικό τους σύνολο. Είναι σημαντικό να χτίσουν τον αυτοσεβασμό, την ευγνωμοσύνη και την αυτοπεποίθηση, καθώς και την άνευ όρων αγάπη για τον εαυτό του. Και από τώρα και στο εξής αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για το πώς αισθάνονται.


Υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες που βοηθουν το ζώο σε αυτοάνοσα νοσήματα. Αυτές ειναι η ανθοθεραπεία, η ομοιοπαθητική, το μασάζ και συμβουλές για τεχνικη ΑΠΟΔΟΧΗΣ στο ζώο σας ώστε να του δείξετε αγάπη και στήριξη.


329 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων