Λιπώματα σε σκύλους: βότανα για να απαλλαγείτε από λιπώδεις όγκους

Οποιοδήποτε είδος εξογκώματος που μοιάζει με κύστη μπορεί να προκαλέσει πανικό… αλλά βοηθάει να γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα είναι καλοήθη (μη καρκινικά) εξογκώματα που ονομάζονται λιπώματα ή λιπώδεις όγκοι. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των λιπωδών όγκων σε σκύλους. Το πρόβλημα είναι ότι μπορούν να σας εκπλήξουν, εμφανιζόμενοι σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη. Ακολουθεί λοιπόν κάποιο υπόβαθρο για τα λιπώματα και τι τα προκαλεί. Αυτές είναι σημαντικές πληροφορίες για την πρόληψη λιπώδους όγκων στον σκύλο.


Τι είναι τα λιπώματα σε σκύλους; Τα λιπώματα στους σκύλους είναι μια συλλογή λιποκυττάρων που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Είναι πιο συνηθισμένοι στη μέση ηλικία σε μεγαλύτερους σκύλους και έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά: Κυμαίνονται σε μεγέθη από μικρά έως μεγάλα, μερικές φορές μεγαλώνουν περισσότερο από μια μπάλα του τένις. Τα περισσότερα εμφανίζονται στο στήθος, τα πλευρά, τα πόδια και το λαιμό. Είναι μαλακά και κάπως κινούμενα. Αυτή η κινητικότητα είναι η βασική διαφορά μεταξύ ενός καλοήθους λιπώδους όγκου σε σκύλους και ενός που είναι λιποσάρκωμα. Τα λιποσαρκώματα είναι μια κακοήθης μορφή όγκων λιπώδους ιστού. Αυτοί οι τύποι όγκων δεν κινούνται κάτω από το δέρμα και, ευτυχώς, είναι σπάνιοι.


Ποιες φυλές είναι επιρρεπείς στα λιπώματα; Οι Weimaraner, Doberman Pinscher, German Pointer, Springer Spaniel, Cocker Spaniel, Golden Retrievers και Labrador Retriever είναι ράτσες με προδιάθεση. Κοινοί παράγοντες είναι οι σκύλοι με μεγαλύτερο σωματικό βάρος ή εκείνοι που είναι υπέρβαροι. Καθώς οι σκύλοι μεγαλώνουν, είναι επίσης πιθανό να έχουν λιπώματα.


Είναι τα λιπώματα καρκινικά; Τα καλοήθη λιπώματα περιέχουν καρκινικά κύτταρα αλλά δεν έχουν την ικανότητα να εξαπλωθούν στο σώμα. Ένας κακοήθης όγκος περιέχει καρκινικά κύτταρα που μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλες περιοχές του σώματος. Και οι δύο τύποι μπορεί μερικές φορές να είναι διηθητικά λιπώματα, που σημαίνει ότι εισβάλλουν βαθιά στον περιβάλλοντα ιστό. Είναι επίσης πιο πιθανό να υποτροπιάσουν αφού αφαιρεθούν χειρουργικά. Τα καλά νέα είναι ότι οι λιπώδεις όγκοι στους σκύλους δεν είναι επώδυνοι εκτός και αν αναπτύσσονται σε περιοχή που εχει πολλά νεύρα.


Πρέπει να αφαιρεθούν τα λιπώματα; Για τη συντριπτική πλειοψηφία, η χειρουργική αφαίρεση των λιπωμάτων από τον σκύλο σας δεν είναι απαραίτητη. Αλλά μερικές φορές, τα επεμβατικά και γιγάντια λιπώματα βλάπτουν την κίνηση του σκύλου και αυτό μπορεί να προκαλέσει μυϊκό πόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση συνιστάται συχνά για να προσφέρει άνεση και κινητικότητα. Πολλές ολιστικές μέθοδοι βοηθούν στην απαλότητα και τη διάλυση των λιπωμάτων. Αυτές οι μέθοδοι διεγείρουν το σώμα να απορροφά αργά και να επεξεργάζεται το περιεχόμενο του σβώλου… κάτι που τα κάνει να συρρικνώνονται και να εξαφανίζονται. Μπορείτε να διαχειριστείτε τα λιπώματα ολιστικά, ειδικά όταν εντοπιστούν νωρίς. Η εβδομαδιαία περιποίηση μπορεί να βοηθήσει πολύ στην έγκαιρη ανίχνευση. Τι προκαλεί λιπώδεις όγκους σε σκύλους; Πολλοί κτηνίατροι τα αποδίδουν σε τυχαία πιθανότητα, ηλικία και γενετική. Είναι αλήθεια ότι η ηλικία και η γενετική μπορούν να συμβάλλουν στον σχηματισμό λιπωμάτων σκύλου. Αλλά υπάρχει κάτι άλλο που θέλει προσοχή… τοξίνες.

Πώς οι τοξίνες οδηγούν σε λιπώδεις όγκους

Η συσσώρευση τοξινών συχνά παραβλέπεται από την επικρατούσα κτηνιατρική. Αλλά από ολιστική άποψη, τα λιπώματα είναι σημάδι συμφόρησης του σώματος. Η ενέργεια που δεν ρέει καλά παγιδεύεται. Οι τοξίνες και το λίπος παγιδεύονται και περικλείονται από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος καθώς ωθεί τους ρύπους προς τα έξω. Αυτή είναι η προσπάθεια του σώματος να προστατεύσει και να διατηρήσει τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων. Το λεμφικό σύστημα του σκύλου αποτελείται από ένα δίκτυο λεμφικών αγωγών, κόμβων και αγγείων. Όλοι μαζί συνεργάζονται για να μεταφέρουν τα λεμφικά υγρά στην κυκλοφορία του αίματος. Το λεμφικό σύστημα είναι βασικός παράγοντας στην ανοσολογική λειτουργία του σκύλου σας… και παρέχει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα ενώ απομακρύνει τα απόβλητα. Όταν τα συστήματα αποβολής του σκύλου σας φράξουν, το σύστημα μεταφοράς επιβραδύνεται. Αυτή η στασιμότητα μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας προκαλώντας λιπώματα και άλλες χρόνιες ασθένειες στον σκύλο σας. Αυτή η συσσώρευση αποβλήτων αναφέρεται μερικές φορές ως «τοξικό φορτίο» του σκύλου. Από πού λοιπόν προέρχονται αυτές οι τοξίνες; Το καθημερινό περιβάλλον του σκύλου σας. Οι τοξίνες βρίσκονται σε: Περιβαλλοντικους ρύπους όπως γλυφοσάτες, φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα Ρύποι του νερού όπως το χλώριο και το φθόριο Βαριά μέταλλα Φαρμακευτικά Φάρμακα για ψύλλους και τσιμπούρια Προϊόντα περιποίησης όπως σαμπουάν με χημικά φορτία


Η διατροφή είναι ένας παράγοντας στα λιπώματα Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στο τοξικό φορτίο είναι η διατροφή. Ό,τι ταΐζετε τον σκύλο σας είτε συμβάλλει στην εμφάνιση ασθένειας είτε την καταπολεμά. Όσο πιο καθαρή είναι η διατροφή του, τόσο λιγότερα χρειάζεται το σώμα του σκύλου για να την επεξεργαστεί. Όταν ο σκύλος σας τρώει, το συκώτι, η χοληδόχος κύστη και το πάγκρεας του αποφασίζουν πώς να αντιδράσουν. Αυτό σημαίνει ότι είτε απελευθερώνουν τα ένζυμα που απαιτούνται για τη διάσπαση και την αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών… είτε υποθέτουν ότι το σώμα δέχεται επίθεση και πυροδοτούν μια ανοσολογική απόκριση. Αυτό οδηγεί σε φλεγμονή και αργή πεπτική κινητικότητα. Όταν τα τρόφιμα παραμένουν στο πεπτικό σύστημα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν διασπώνται σωστά. Αυτό προκαλεί τη συσσώρευση τοξινών στην πεπτική οδό… και ο φαύλος κύκλος της στασιμότητας οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή.


Πώς να αποτρέψετε τα λιπώματα σε σκύλους

Υπάρχουν επίσης μερικές φυσικές τροφές που μπορείτε να προσθέσετε στην τροφή του σκύλου σας για να αποτρέψετε τα λιπώματα.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου: Θεραπευτικά Βότανα γαϊδουράγκαθο και πικραλίδα. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της ηπατικής λειτουργίας, της κυκλοφορίας και της αποβολής. Πασπαλίστε αυτά τα βότανα δίνοντάς τα για έξι ημέρες, μία ημέρα άδεια. Επαναλάβετε για έξι εβδομάδες.Αντιοξειδωτικά Τροφοδοτήστε με αντιοξειδωτικά. Αυτά βοηθούν το σώμα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και υποστηρίζουν την αποβολή και την υγεία των κυττάρων. Μηλόξυδο , Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο για όγκους σκύλου. Απλώς προσθέστε μηλόξυδο στα γεύματα. Μπορεί να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην πρόληψη και τη θεραπεία των λιπωμάτων. Βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος καθώς διεγείρει την κυκλοφορία και τη ροή ενέργειας. Το μηλόξυδο συνεργάζεται με το λεμφικό σύστημα του σώματος καθαρίζοντας τους λεμφαδένες. Υποστηρίζει επίσης τα κανάλια αποβολής του σώματος.


Μειώστε ένα λίπωμα σκύλου φυσικά με αυτά τα βότανα Μαζί με την άσκηση, οι παρακάτω φυτικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες. Αποτελούν επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία για την υποστήριξη του ήπατος, των νεφρών και του πεπτικού συστήματος, καθώς και για τη συρρίκνωση και την απομάκρυνση των λιπαρών όγκων σε σκύλους.


1. Χαμομήλι (Matricaria chamomilla) (Taraxacum officinale) Αυτά τα πικρά βότανα μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των λιπών στο σώμα διεγείροντας το πεπτικό σύστημα. Είναι σε θέση να καθαρίσουν τη θερμότητα (φλεγμονή) από το σώμα… και μειώνουν τη στασιμότητα των υγρών και της ενέργειας. 2. Arctium lappa Υποστηρίζει το λεμφικό σύστημα, το συκώτι και τα νεφρά. Και μπορείτε να το συνδυάσετε με γαϊδουράγκαθο (Silybum marianum) κάνει ένα υπέροχο δίδυμο. Βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από τα φαρμακευτικά προϊόντα και να μεταφέρει τη θερμότητα μέσω του ήπατος.


3. Prunella vulgaris Αυτό το βότανο συχνά παραβλέπεται για την πρόληψη και τη θεραπεία όγκων. Είναι εξαιρετικό στο να μετακινεί υγρά μέσα και έξω από τους ιστούς προς τα κάτω μέσω των νεφρών. Η αυτοθεραπεία απομακρύνει τη θερμότητα στο συκώτι μετακινώντας τα στάσιμα υγρά και βελτιώνοντας την κυκλοφορία. Χρησιμοποιήστε την αυτοίαση εσωτερικά και εξωτερικά για την ανακατανομή και τη διάσπαση του λιπώδους ιστού.


4. Curcuma longa Ο κουρκουμάς είναι ένα δημοφιλές αντιφλεγμονώδες που αυξάνει τη ροή του αίματος με τη θερμαντική του φύση. Βελτιώνει την πέψη και καταπραΰνει τους μύες του εντέρου. Προστατεύει επίσης το συκώτι και διεγείρει τις εκκρίσεις της χολής από τη χοληδόχο κύστη. Προσοχή με κουρκουμά: Χρησιμοποιήστε προσεκτικά με σκύλους που δεν μπορούν να ελέγξουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Σταματήστε να το χρησιμοποιείτε εάν η προσθήκη κουρκουμά προκαλεί λαχάνιασμα στο σκύλο σας.


Πάντοτε μια ολιστική θεραπεία βοηθά το ζώο να νιώσει καλά και βοηθά το σώμα στην αυτοθεραπεία του.


ΠΡΟΣΟΧΗ. Το άρθρο όπως και όλα τα άρθα, είναι ενημερωτικά. Πάντοτε συμβουλεύεστε τον

κτηνίατρο που παρακολουθεί και γνωρίζει το ζώο σας.


444 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων