Νεφρική Νόσος και φυσικές θεραπείες

Η έγκαιρη ανίχνευση νεφρικών παθήσεων είναι πολύ σημαντική για την ελαχιστοποίηση και πιθανώς την αντιστροφή της ζημίας που μπορεί να κάνει αυτή η ασθένεια. Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι εύκολα ανιχνεύσιμη μέσω εργαστηριακών ελέγχων, αλλά δυστυχώς τα πρώιμα συμπτώματα μπορεί να μην διαγνωστούν έγκαιρα και συχνά δεν αναγνωρίζονται έως ότου η βλάβη είναι σοβαρή. Πώς λειτουργούν τα νεφρά

Τα νεφρά είναι όργανα σε σχήμα φασολιού, που βρίσκονται ακριβώς πίσω από το θώρακα του σκύλου. Αυτά τα όργανα το καθένα περιέχουν περίπου ένα εκατομμύριο μικροσκοπικές μονάδες που ονομάζονται νεφρόνια, οι οποίες επεξεργάζονται το αίμα για να φιλτράρουν τα απορρίμματα και επιπλέον νερό, τα οποία γίνονται ούρα. Τα ούρα ρέουν μέσω της ουροδόχου κύστης του σκύλου μέσω σωλήνων που ονομάζονται ουρητήρες και αποθηκεύονται έως ότου το σκυλί ανακουφιστεί. Τα απόβλητα στο αίμα του σκύλου προέρχονται από φυσιολογική διάσπαση του ενεργού μυός και από το φαγητό του. Αφού το σώμα πάρει από το φαγητό αυτό που χρειάζεται για ενέργεια και αυτοεπισκευή, τα απόβλητα αποστέλλονται στο αίμα όπου θα φιλτραριστούν από τα νεφρά. Χωρίς αυτήν τη διαδικασία, τα απόβλητα θα συσσωρευτούν και θα προκαλέσουν ζημιά στο σώμα. Τα νεφρά ρυθμίζουν επίσης τα επίπεδα χημικών στοιχείων όπως το νάτριο, ο φώσφορος και το κάλιο και τα απελευθερώνουν πίσω στο αίμα για να επιστρέψουν στο σώμα. Η σωστή ισορροπία είναι απαραίτητη για τη ζωή, αλλά τα υπερβολικά επίπεδα μπορεί να είναι επιβλαβή.


Τύποι νεφρικής ανεπάρκειας Υπάρχουν δύο τύποι νεφρικής (νεφρικής) ανεπάρκειας: οξεία και χρόνια.


1. Οξεία νεφρική ανεπάρκεια (ARF) Στην οξεία νεφρική ανεπάρκεια, τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά και μπορεί να είναι αρκετά σοβαρά: εμετός, λήθαργος και απώλεια όρεξης είναι αυτά που παρατηρούνται πιο συχνά. Μπορεί να υπάρχει έλλειψη παραγωγής ούρων, ειδικά σε περιπτώσεις απόφραξης των ούρων. Το ARF είναι μια δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως για να σωθεί η ζωή του ζώου. Το ARF προκαλείται συχνά από απορρίμματα και τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα, γνωστά ως νεφροτοξίνες. Οι κοινές τοξίνες και δηλητήρια που είναι γνωστό ότι προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια περιλαμβάνουν ορισμένα αντιβιοτικά, αντιψυκτικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, σταφίδες και σταφύλια και (μόνο σε γάτες)κα. Οτιδήποτε μειώνει τη ροή του αίματος μέσω των νεφρών μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Εάν το ζώο σας έχει ARF, η καλύτερη προσέγγιση είναι να συμβουλευτείτε έναν κτηνιατρικό ομοιοπαθητικό. Υπάρχουν ορισμένες θεραπείες που είναι αποτελεσματικές, ανάλογα με την αιτία και τα συμπτώματα. Τα ζώα με ARF θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν ενδοφλέβια υγρά υπό τη φροντίδα ενός κτηνιάτρου. Τα καλά νέα είναι ότι το ARF μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς εάν διαγνωστεί αρκετά νωρίς. Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται χρόνια και είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.


2. Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (CRF) Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι η σταδιακή απώλεια της λειτουργίας των νεφρών, συχνότερα σε ηλικιωμένα ζώα Ορισμένοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του CRF. Ο εμβολιασμός είναι πρωταρχικός ύποπτος, ειδικά σε γάτες. Η διατροφή φαίνεται επίσης να παίζει ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου. Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν λοίμωξη, υψηλή αρτηριακή πίεση, τραύμα στα νεφρά και πέτρες στα νεφρά. Η έγκαιρη διάγνωση με συνεχή κτηνιατρική φροντίδα και μια καλή διατροφή θα βοηθήσει στη διατήρηση της ποιότητας ζωής του ζώου.


Πρόληψη της νεφρικής νόσου Είναι πολύ προτιμότερο να αποτρέψετε παρά να θεραπεύσετε νεφρική νόσο. Ο περιορισμός ή η εξάλειψη του αριθμού των εμβολίων, των αναισθητικών διαδικασιών και των φαρμακευτικών φαρμάκων που χορηγούνται στο ζώο σας θα μειώσουν τον αριθμό των τοξινών που πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία το ήπαρ και τα νεφρά. Επίσης, η διατροφή μιας ισορροπημένης, κατάλληλης για το είδος διατροφής αντί της εμπορικής τροφής για ζώα θα παρέχει στο ζώο σας επαρκή διατροφή για να υποστηρίξει τη λειτουργία των οργάνων. Η επεξεργασμένη εμπορική κροκέτα παρέχει διατροφή κακής ποιότητας για το ζώο και καλό είναι να αποφεύγεται.


Γιατί η συμβατική θεραπεία είναι αναποτελεσματική

Η συμβατική θεραπεία στοχεύει στη μείωση του επιπέδου πρωτεΐνης στο αίμα τροφοδοτώντας μια συνταγή με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτό εμποδίζει το BUN και την κρεατινίνη να αυξάνονται δραματικά επειδή είναι τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού των πρωτεϊνών. Δυστυχώς, αυτή η θεραπεία απλώς καλύπτει το πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζει πραγματικά την υποκείμενη νεφρική νόσο. Στην πραγματικότητα, η μείωση του επιπέδου πρωτεΐνης στη διατροφή μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει την αποτελεσματικότητα των νεφρών επειδή η ποσότητα του αίματος που φιλτράρεται μέσω των νεφρών σχετίζεται με την ποσότητα πρωτεΐνης στη διατροφή. Η μείωση της πρωτεΐνης μειώνει τη διήθηση, η οποία μειώνει την απέκκριση των τοξινών. Η μείωση της πρόσληψης πρωτεΐνης είναι απαραίτητη μόνο όταν η λειτουργία των νεφρών μειωθεί σε σημείο όπου οι τοξίνες συσσωρεύονται και προκαλούν συμπτώματα όπως έμετο, έλκη στο στόμα και ανορεξία. Οι περισσότερες συμβατικές θεραπείες για νεφρική ανεπάρκεια επιβραδύνουν οριακά μόνο την εξέλιξη της νόσου.


3 φυσικές θεραπείες για νεφρική νόσο 1. Ο βελονισμός και η παραδοσιακή κινεζική κτηνιατρική Ο βελονισμός και η παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM) καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής έχουν αντιστρέψει με επιτυχία το CRF. 2. Κινέζικα βότανα Ορισμένα κινέζικα βότανα έχουν τεκμηριωμένη επιτυχία χιλιάδων ετών. Αυτά τα βότανα λειτουργούν πολύ καλύτερα επειδή προκαλούν αυξημένη ροή αίματος μέσω των νεφρών, με αποτέλεσμα περισσότερες τοξίνες να καθαρίζονται από την κυκλοφορία του αίματος. Ο τύπος που χρησιμοποιείται πιο συχνά είναι ο Ba Wei Di Huang Wan, επίσης γνωστός ως Rehmannia 8. Αυτός ο τύπος περιέχει Fu Zi (ακονίτης) και Rou Gui (κανέλα), και τα δύο έχουν αναζωογονητική επίδραση στην κυκλοφορία. Το Rehmannia 8 αυξάνει τη νεφρική ροή αίματος και ακόμη και όταν το 60 έως 70 τοις εκατό του νεφρού δεν λειτουργεί πλέον, ένας σημαντικός αριθμός νεφρών μπορεί να εξακολουθεί να μπορεί να λειτουργεί με επαρκή ροή αίματος. Το υπόλοιπο τμήμα του τύπου ονομάζεται Lui Wei Di Huang Wan (Rehmannia 6).


3. Ομοιοπαθητικά φάρμακα

Υπάρχουν επίσης ομοιοπαθητικά φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν με επιτυχία πολλά συμπτώματα του CRF.

Ομοιοπαθητικές θεραπείες για νεφρική νόσο

Arsenicum Album Mercurius

Natrum muriaticum(Nat Mur.)

Sulphur


Το άρθρο όπως όλα τα άρθρα είναι ενημερωτικό. Φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο εκπαιδευμένο στην ομοιοπαθητική ή την παραδοσιακή κινεζική κτηνιατρική για τη θεραπεία του ζώου σας. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και πρέπει πάντα να ακολουθείται τη γνώμη του ομοιοπαθητικού σας κτηνιάτρου που γνωρίζει το ζώο σας.


335 Προβολές0 Σχόλια