Ομοιοπαθητική θεραπεία για αντιδράσεις εμβολίων σε ζώα

Συχνά με ρωτούν αν πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να δοθεί ένα σκυλί ομοιοπαθητικό φάρμακο πριν τον εμβολιασμό, με σκοπό την πρόληψη κάθε είδους αντίδρασης. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια θεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική από αυτήν την άποψη, εκτός εάν: α) Έχει ήδη θεσπιστεί θεραπεία για το συγκεκριμένο ζώο, δηλαδή έχει αποδειχθεί ότι βοηθά με τα συνεχιζόμενα συμπτώματα που το ζώο έχει παρουσιάσει στο παρελθόν. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι καλή ιδέα να δώσετε αυτό το συγκεκριμένο φάρμακο μία ή δύο ημέρες πριν από το εμβόλιο, προκειμένου να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου συνολικά. β)Το ζώο αντέδρασε στο εμβόλιο στο παρελθόν. Σε αυτήν την περίπτωση, θα δώσω τη θεραπεία που κανονικά θα ήταν συνηθισμένη σε αυτή τη συγκεκριμένη αντίδραση πριν από τη χορήγηση του εμβολίου.


Πολλοί άνθρωποι δίνουν αυτόματα το φάρμακο Thuja μετά από εμβολιασμό, αλλά δεν είναι το μόνο φάρμακο που ενδείκνυται για αντιδράσεις εμβολίου. Το Silica είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό φάρμακο από αυτή την άποψη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η θεραπεία μιας αντίδρασης στα εμβόλια δεν διαφέρει από τη θεραπεία οποιουδήποτε άλλου με ομοιοπαθητική - η καλύτερη ομοιοπαθητική θεραπεία για αντιδράσεις εμβολίων είναι αυτή που ταιριάζει με την εικόνα των συμπτωμάτων που δείχνει το ζώο. Οι παράγοντες που προδιαθέτουν το ζώο σε μια συγκεκριμένη διαταραχή είναι πάντοτε μέρος της σωστής τοποθέτησης. Κοιτάζοντας τα πιο εξέχοντα από αυτά, και αγνοώντας αυτά που είναι πιο συγκεκριμένα για εμβόλια που ΔΕΝ λαμβάνονται από ζώα μένουν: Ant Tart, Apis, Arsenicum, Belladonna, Malandrinum, Medorrhinum, Merc Sol, Mezereum, Psorinum, Silica, Sulphur, Thuja, Tuberculinum.


Η επιλογή της θεραπείας πρέπει να βασίζεται στην εικόνα των συμπτωμάτων, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί οπουδήποτε μεταξύ αρκετών ωρών και αρκετών μηνών ή ακόμη και αρκετών ετών μετά τον εμβολιασμό.


Συχνές αντιδράσεις εμβολίου Μερικά από αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: Γενικοί, σπασμοί: Silica, Thuja Ψυχικά, άγχος: Thuja Μάτι, φλεγμονή Thuja Στομάχι, ναυτία: Silica Διάρροια: Silica, Thuja Αναπνοή, ασθμα: Thuja Βήχας: Thuja Ακραίες, παράλυση, κάτω άκρα: Thuja Ακραία, γενικό πρήξιμο, άνω άκρα: Silica, Sulphur, Thuja Δέρμα, έκζεμα: Mezereum


Άλλη ομοιοπαθητική θεραπεία για αντιδράσεις εμβολίων Κατά τη θεραπεία αντιδράσεων σε ένα εμβόλιο λύσσας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα Belladonna και Lyssin (επίσης γνωστά ως Hydrophobinum). Το Belladonna μπορεί να ενδείκνυται εάν το ζώο ξαφνικά εκδηλώσει υψηλό πυρετό. Αυτό είναι επίσης ένα φάρμακο που πρέπει να ληφθεί υπόψη εάν ο σκύλος αναπτύξει επιθετική ή καταναγκαστική συμπεριφορά (π.χ. περιστροφή σε κύκλους επανειλημμένα). Το Lyssin (επίσης γνωστό ως Hydrophobinum) είναι το πρώτο φάρμακο εάν ο σκύλος αναπτύξει φόβο για το νερό (το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί ως άρνηση να πιει) ή είναι αναστατωμένο από τον ήχο του τρεχούμενου νερού. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να έχετε το Apis στο χέρι, σε περίπτωση που το ζώο εμφανίζει πρήξιμο του προσώπου ή εάν υπάρχει άλλη ένδειξη ότι το ζώο έχει αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο (π.χ. πρήξιμο των αεραγωγών που εμποδίζει την αναπνοή). Ποτέ μην βιάζεστε να φύγετε από τον κτηνίατρο αφού το ζώο σας έχει εμβολιαστεί, καθώς μια σοβαρή αντίδραση που απαιτεί επείγουσα ιατρική βοήθεια είναι πάντα μια πιθανότητα.


ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΖΩΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ να ρωτάτε τον ομοιοπαθητικό κτηνιατρό σας. Το άρθρο έχει σκοπό την ενημέρωη.


70 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων