Τα 4 Στάδια Θεραπείας Ανθοιαμάτων- Αναλυτικά

Στάδιο πρώτο: Απελευθέρωση, χαλάρωση ή αναζωογόνηση Αυτή είναι η πιο άμεση και αισθητή απάντηση στα αποστάγματα λουλουδιών. Ο οργανισμός αισθάνεται συχνά μια φυσική απελευθέρωση ή αλλαγή. Σε αυτήν την πρώτη φάση θεραπείας, τα ενεργειακά συστήματα μέσα στα σώματα φυσικής-ψυχής έχουν διεγερθεί και εργάζονται προς ένα νέο κέντρο ισορροπίας. Συνήθως βιώνεται μια γενική αίσθηση ηρεμίας, χαλάρωσης ή εγρήγορσης, αν και μπορεί να εμφανιστεί ένα φάσμα άλλων φυσιολογικών αποκρίσεων, όπως αλλαγές στην αναπνοή, στον ύπνο και στο φαγητό. Ενώ οι περισσότεροι οργανισμοί βιώνουν μια αίσθηση ευεξίας, ορισμένοι μπορεί να αισθάνονται δυσάρεστες ή απροσδόκητες εμπειρίες, όπως η απελευθέρωση των δακρύων εάν αντιμετωπίζονται για θλίψη ή έντονη υπνηλία για ορισμένες καταστάσεις άγχους. Αυτές οι αρχικές φυσιολογικές αποκρίσεις σταδιακά υποχωρούν καθώς τα ερεθίσματα από τα αποστάγματα λουλουδιών είναι ενσωματωμένα και ισορροπημένα με το σύμπλοκο νου-σώμα. Περίληψη πρώτου σταδίου Το πιο άμεσο αποτέλεσμα των αποστάξεων λουλουδιών. Μια αμεση απάντηση στα αποστάγματα λουλουδιών συχνά ειναι η φυσική απελευθέρωση, ηρεμία.


Φυσιολογία - ηρεμη αναπνοή - υπνηλία - όρεξη για φαγητό - χαλάρωση Ψυχολογία - απελευθέρωση συγκίνησης - δάκρυα - χαμόγελα - γενική αίσθηση ευεξίας - λεπτή αίσθηση αλλαγής - δημιουργεί νέο κέντρο ισορροπίας ή ψυχικό σημείο αναφοράς - αρχικές αποκρίσεις υποχωρούν καθώς αυτές οι αλλαγές καταγράφονται και ενσωματώνονται


Δεύτερο στάδιο: Πραγματοποίηση, αναγνώριση και αρχική αντίδραση Σε αυτό το στάδιο, οι αρχέτυπες ιδιότητες των λουλουδιών είναι πιο βαθιά στην ψυχή, δημιουργώντας νέα γνωστική επίγνωση για τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά. Αναπτύσσεται μια «συνείδηση ​​μαρτύρων» η οποία επιτρέπει την κατανόηση των κρυφών ή «σκιών» πτυχών της προσωπικότητας που έχουν συμβάλει σε δυσλειτουργικά πρότυπα. Αναγνωρίζοντας αυτά τα μέρη του εαυτού, αλλάζουμε όχι μόνο φυσιολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Όπως στο πρώτο στάδιο, αυτές οι αρχικές ψυχολογικές αντιλήψεις μπορεί μερικές φορές να είναι άβολες, αλλά καθώς προχωρά η θεραπεία ο οργανισμός αποκτά τον έλεγχο των προηγούμενων κρυμμένων πτυχών της προσωπικότητάς, επιτυγχάνει μεγαλύτερη συναισθηματική και διανοητική σαφήνεια, εσωτερική ανθεκτικότητα και ευεξία. Αυτό βοηθά και σωματικά τον οργανισμό να ισορροπησει και να αρχίσει να αποτοξινώνεται.


Περίληψη του δεύτερου σταδίου Τα αποστάγματα λουλουδιών λειτουργούν τώρα σε ένα ευρύτερο στρώμα του συμπλέγματος σώματος-ψυχής. Αυτές οι αλλαγές συνήθως καταγράφονται στο νοητικό πεδίο και στα αρχικά στρώματα του συναισθηματικού όντος.

Θετικά αποτελέσματα θεραπείας - Βελτιωμένη γνωστική αντίληψη για τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα. - Ανάπτυξη της συνείδησης - Μεγαλύτερη ψυχική σαφήνεια - Αίσθηση αρμονίας

- Αντίδραση σωματική στην αλλαγή

Τρίτο στάδιο: Αντίσταση, παλινδρόμηση και συμφιλίωση Τα δύο πρώτα στάδια ασχολούνται κυρίως με το παρόν, και μπορεί να είναι επαρκής θεραπεία για ζητήματα σώματος-ψυχής που δεν έχουν βαθιά διαμόρφωση. Ωστόσο, στα περισσότερα θεραπευτικά έργα μπορούμε να εντοπίσουμε πολύ βαθύτερες επιρροές ψυχής που λειτουργούν σε υπόγεια βάθη της συνείδησης, επηρεάζοντας την γενική υγεία, τα συστήματα πεποιθήσεων, τις στάσεις και το δημιουργικό δυναμικό κάθε οργανισμού. Αυτές οι πιο σημαντικές πληγές ψυχής περιλαμβάνουν συνήθως την ιστορία της ψυχής, όπως εμπειρίες από την νεαρή ηλικία σε περιόδους μεγάλης ευπάθειας, τραυματικό στρες που δεν επιλύθηκε πλήρως τη στιγμή της εμφάνισης · ή καρμικά μοτίβα εγγεγραμμένα στο πεπρωμένο της ψυχής κατά τη γέννηση. Η επιδέξια εφαρμογή των αποστάξεων λουλουδιών στο Τρίτο Στάδιο διευκολύνει τη βαθιά ψυχολογική εργασία. Αυτό το στάδιο μπορεί να φαίνεται οπισθοδρομικό όταν τα παλιά μοτίβα πηδούν για να αντιταχθούν στις άμεσες προσπάθειες αλλαγής. Το αλχημικό στάδιο έχει οριστεί για μια «κρίση ευαισθητοποίησης» που απελευθερώνει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά υπολείμματα από το παρελθόν. Συνδυάζοντας τις θαμμένες πτυχές της αυτο-ταυτότητας και ενσωματώνοντάς τις με συνειδητή κατανόηση, η ψυχή επιτυγχάνει σε βάθος θεραπεία και μεταμόρφωση.


Περίληψη τρίτου σταδίου Το τρίτο στάδιο είναι το πιο δύσκολο στάδιο, αλλά το πιο απαραίτητο για βαθιά επούλωση. Στη σπειροειδή κίνηση της ψυχής μπορεί να φαίνεται ότι κινούμαστε προς τα πίσω. Αυτό που πραγματικά κάνουμε είναι να επισκεφτούμε ξανά ένα παρελθόν μέρος της συνείδησής μας. Φέρνουμε νέα διορατικότητα και ενέργεια για να θεραπεύσουμε αυτά τα πρότυπα. Το παρελθόν δεν είναι νεκρό. είναι ζωντανό με δυνατότητες. Επηρεάζει τη σημερινή μας επίγνωση και τις μελλοντικές δυνατότητές μας. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του τρίτου σταδίου: Θεραπευτική κρίση Τα σωματικά συμπτώματα που φάνηκαν να θεραπεύονται ξαφνικά χειροτερεύουν. Οι παλιές συνήθειες ή οι εθισμοί επιστρέφουν με ισχυρή δύναμη. Η θλίψη, η κατάθλιψη και άλλες συναισθηματικές πληγές φαίνεται να αιμορραγούν ξανά. Το τραύμα της πρώιμης νεαρής ηλικίας επιστρέφει σε αναμνήσεις ή όνειρα. Άλλο μετατραυματικό τραύμα γίνεται πιο έντονο - σαν να το ξαναβιώνετε με πλήρη δύναμη. Συναισθήματα αποθάρρυνσης στους οργανισμούς είναι συχνά σε αυτό το στάδιο.


Στάδιο τέσσερα: Ανανέωση, Ανασυγκρότηση & Θεραπεία Ενώ τα πρώτα δύο στάδια λειτουργούν κυρίως στο παρόν και το τρίτο στάδιο φτάνει στο βαθύ παρελθόν της ψυχής του ζώου ή του ατόμου, το τέταρτο στάδιο στη θεραπεία ουσιών λουλουδιών δείχνει το μελλοντικό του αποτέλεσμα. Στο τέταρτο στάδιο μπορούμε να εντοπίσουμε νέες δυνατότητες σχετικά με τη θεραπεία. Μία από τις βαθιές αλήθειες της πραγματικής θεραπείας με ουσία λουλουδιών είναι ότι όταν ο τραυματισμός ψυχής αντιμετωπίζεται με μετασχηματισμό, αυτές οι περιοχές του προηγούμενου πόνου και περιορισμού γίνονται κομβικά σημεία για νέες δυνατότητες και εξέλιξη της ψυχής.


Βασικά θέματα: Το ψυχικό τραύμα γίνεται μια φωτεινή πύλη για νέα εμπειρία ψυχής και επέκταση της συνείδησης. Μέρη της ψυχής η του σώματος που είχαν πόνο ή δυσλειτουργία έχουν τώρα αρετή και δύναμη. Η προσωπική ταλαιπωρία οδηγεί τώρα σε μεγαλύτερη συμπόνια και ικανότητα κατανόησης του πόνου και ηρεμίας- αποδοχής.


Το δώρο της θεραπείας του τέταρτου σταδίου, είναι ότι προχωρά με μεγαλύτερη δύναμη και συνείδηση ​​στα επόμενα βήματα της εξέλιξης της ψυχής και του σώματος.


270 Προβολές0 Σχόλια