Υποτακτική ούρηση: Γιατί το κάνει ο σκύλος σας και πώς να βοηθήσετε να σταματήσει

Η υποτακτική ούρηση είναι συχνή και φυσιολογική στα κουτάβια, τα οποία συνήθως ξεπερνούν τη συμπεριφορά. Ωστόσο, μερικά σκυλιά παραμένουν συνεσταλμένα έως την ενηλικίωση και η υποτακτική ούρηση μπορεί να γίνει πρόβλημα στο σπίτι.


Σημάδια υποτακτικής ούρησης Εάν το σκυλί σας κατουρήσει τις ακόλουθες ώρες, πιθανότατα αντιμετωπίζετε την υποτακτική ούρηση: Όταν επιπλήττονται Όταν ένα άτομο πλησιάζει Όταν τους υποδέχονται Όταν υπάρχει μια διαταραχή, όπως ένας δυνατός θόρυβος Κάνοντας υποτακτικές στάσεις, όπως σκύψιμο, αναδίπλωση της ουράς

Τα σκυλιά που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο είναι συνήθως ντροπαλά, ανήσυχα ή δειλά και μπορεί να έχουν ιστορικό ότι αντιμετωπίζονται σκληρά ή τιμωρούνται ακατάλληλα. Ένας σκύλος που δεν γνωρίζει τους κανόνες μας και δεν είναι σίγουρος πώς να συμπεριφέρεται θα είναι χρόνια ανασφαλής.


Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το σκυλί σας Πρώτα, πηγαίνετε το σκυλί σας σε έναν κτηνίατρο για να αποκλείσετε τυχόν ιατρικούς λόγους για τη συμπεριφορά αυτή. Ξεκινήστε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή τους με αυτά τα βήματα: - Διδάξτε τους όρια, με αγάπη και σεβασμό. - Διατηρήστε τη ρουτίνα και το περιβάλλον τους όσο το δυνατόν πιο συνεπή. - Σταδιακά εκθέστε τους σε νέους ανθρώπους και νέες καταστάσεις και προσπαθήστε να διασφαλίσετε ότι οι νέες εμπειρίες τους είναι θετικές και χαρούμενες. -Μη προσπαθείτε να δείξετε κυριαρχία στο ζώο με φωνές και τιμωρίες. - Ενθαρρύνετε και ανταμείψτε με αυτοπεποίθηση στάσεις και συμπεριφορές. - Αποφύγετε να τους πλησιάζετε με στάσεις που μπορεί να ερμηνευθούν ως κυρίαρχες ή αντιφατικές.

- Μην τους τιμωρείτε ή τους επιπλήττετε για υποτακτική ούρηση. Αυτό θα επιδεινώσει μόνο το πρόβλημα.

Εάν ο σκύλος σας είναι εξαιρετικά φοβισμένος, ρωτήστε τον εναλλακτικό σας θεραπευτή ή ομοιοπαθητικό σας για φάρμακα η εναλλακτικές θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν κατά τη διαδικασία επανεκπαίδευσης.

Πάνω απ 'όλα, να είστε υπομονετικοί. Θα χρειαστεί χρόνος για το σκυλί σας να κερδίσει αυτοπεποίθηση, αλλά μαζί σας μπορεί να ξεπεράσει τους φόβους του και να ανθίσει, να γίνει ένα χαρουμενο ζώο.


249 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων