Φυσικές λύσεις για τον υποθυρεοειδισμό σε ζώα

Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός αδένας σε σχήμα πεταλούδας στη βάση του λαιμού. Δίπλα από τον αεραγωγό του σκύλο, κοντά στο φωνητικό κουτί. Η δουλειά του θυρεοειδούς είναι να ρυθμίζει τον μεταβολισμό των κυτταρικών λειτουργιών του σώματος. Ο θυρεοειδής παράγει ορμόνες όπως η θυροξίνη (Τ4) και η τριιωδοθυρονίνη (Τ3). Αυτές οι ορμόνες επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειας, τη θερμοκρασία,η τρίχα, το δέρμα, το βάρος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό… και θα αναφερθώ αργότερα σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο θυρεοειδής είναι ένας σημαντικός αδένας. Αλλά δεν λειτουργεί μόνος του.

Ο υποθυρεοειδισμός στις γάτες είναι μια σπάνια, πολύπλοκη αδενική διαταραχή που προκαλείται από έναν υπο-ενεργό θυρεοειδή αδένα. Ευτυχώς, αυτή η σοβαρή κατάσταση συνήθως δεν είναι θανατηφόρα και μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς εάν αναγνωριστεί εγκαίρως


Ο θυρεοειδής λειτουργεί σε ισορροπία με δύο άλλους αδένες και οι δύο στον εγκέφαλο: Βλεννογόνος Υποθάλαμος Μαζί με τον θυρεοειδη αυτοί οι αδένες σχηματίζουν τον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-θυρεοειδούς (HPT). Ο άξονας HPT οδηγεί το καθορισμένο σημείο της παραγωγής θυρεοειδικών ορμονών. Ο υποθάλαμος εκκρίνει μια ορμόνη που ονομάζεται ορμόνη απελευθέρωσης θυροτροπίνης (TRH). Το TRH διεγείρει την υπόφυση για να απελευθερώσει την ορμόνη διέγερσης θυρεοειδούς (TSH). Το TSH ενεργοποιεί τον θυρεοειδή αδένα να εκκρίνει T4 και T3 (κυρίως T4, το οποίο μετατρέπεται σε T3 στο ήπαρ και στο έντερο).

Τι συμβαίνει όταν αυτή η διαδικασία δεν λειτουργεί σωστά για το ζώο? Τι είναι ο υποθυρεοειδισμός; Ο υποθυρεοειδισμός είναι η πιο κοινή ενδοκρινική ή αδενική διαταραχή. Συμβαίνει όταν ο θυρεοειδής δεν παράγει αρκετό Τ4. Και αυτό μειώνει το μεταβολικό ρυθμό του ζώου σας. Αυτό μπορεί να συμβεί με διάφορους τρόπους.


Πρωτοπαθής υποθυρεοειδισμός Ο πρωτογενής υποθυρεοειδισμός είναι συνήθως μια αυτοάνοση ασθένεια… αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα. Λέγεται επίσης λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα. Συμβαίνει όταν το σώμα του σκύλου σας κάνει λάθος στον θυρεοειδή αδένα και τις ορμόνες του ως ξένες απειλές. Στη συνέχεια, το σώμα παράγει αντισώματα για να επιτεθούν και να καταστρέψουν τα κύτταρα του θυρεοειδούς αδένα. Αυτές οι επιθέσεις προκαλούν δευτερογενή ουλές του ιστού και αυτό οδηγεί σε απώλεια της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Δευτερογενής υποθυρεοειδισμός Θυμάστε τον άξονα υποθάλαμου-υπόφυσης-θυρεοειδούς (HPT) που περιέγραψα παραπάνω; Όταν το HPT δεν λειτουργεί σωστά, ο θυρεοειδής δεν λαμβάνει τα σήματα που χρειάζεται. Μπορεί να ξεκινήσει με τον υποθάλαμο. Εάν δεν παράγει αρκετή ορμόνη απελευθέρωσης θυροτροπίνης (TRH) η υπόφυση δεν λαμβάνει τις «παραγγελίες» της. Και τότε η υπόφυση δεν παράγει αρκετή ορμόνη διέγερσης του θυρεοειδούς (TSH). Επομένως, δεν λέει στον θυρεοειδή τι να κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος ο θυρεοειδής έχει υποστεί βλάβη. Τι γίνεται με τον υπερθυρεοειδισμό; Το αντίθετο του υποθυρεοειδισμού είναι ο υπερθυρεοειδισμός. Είναι πολύ σπάνιο στα σκυλιά. (Ωστόσο, είναι πολύ πιο κοινό στις γάτες.) Υπερθυρεοειδισμός σημαίνει ότι το σώμα παράγει πάρα πολύ Τ4. Αυτό αυξάνει το μεταβολισμό… στέλνοντας το σώμα σε υπερβολική κίνηση. Μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους, άγχος, διάρροια και άλλα. Και πάλι, είναι πολύ σπάνιο στα σκυλιά. Και όταν συμβαίνει, οφείλεται συχνά στον καρκίνο του θυρεοειδούς. Ή μπορεί να συμβεί εάν ο σκύλος σας πάρει πολύ φάρμακα για υποθυρεοειδισμό.


Αιτίες υποθυρεοειδισμού Οι δύο πιο συχνές αιτίες πρωτογενούς υποθυρεοειδισμού είναι: - Λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα (Αυτό σημαίνει ότι είναι ασθένεια που προκαλείται από το ανοσοποιητικό.) -Ιδιόπαθη ατροφία του θυρεοειδούς αδένα. (Idiopathic σημαίνει ότι δεν ξέρουν τι το προκαλεί.)

Οι περισσότεροι κτηνίατροι με ολιστικό πνεύμα πηγαίνουν λίγο βαθύτερα.


Τι είναι πίσω από τον υποθυρεοειδισμό;

- Φάρμακα, εμβόλια και τρόφιμα

- Χημικά προϊόντα ψύλλων, τσιμπουριών και σκουληκιών της καρδιάς

- Εμβόλια - υπολείμματα καλλιεργειών ιστών και άλλων χημικών ουσιών στα εμβόλια


Σημάδια υποθυρεοειδισμού σε σκύλους Τα κλασικά συμπτώματα του υποθυρεοειδούς δεν εμφανίζονται έως ότου το 70% του θυρεοειδούς έχει ήδη υποστεί βλάβη. Επομένως, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου του θυρεοειδούς. Κλασικά συμπτώματα - Αύξηση βάρους - Αραίωση ή απώλεια μαλλιών - Κακό δέρμα - Νωθρότητα - Κρύα δυσανεξία Αλλά ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν υποθυρεοειδισμό;


Πρώιμα συμπτώματα υποθυρεοειδισμού


ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Γκρίνια

Ανησυχία

Φόβο

Επίθεση

Κατάθλιψη


Μην υποθέσετε ότι είναι "απλώς ένα ζήτημα συμπεριφοράς". Δοκιμάστε το θυρεοειδή του ζώου.


Άλλα σημάδια υποθυρεοειδισμού

Αργή επούλωση πληγών

Κακή ανοσοποιητική λειτουργία

Ξηρό ή θαμπό τρίχωμα

Επιληπτικές κρίσεις ή τρόμο


Δευτερεύοντα προβλήματα

Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να είναι ένα βασικό στοιχείο σε πολλά άλλα χρόνια προβλήματα υγείας.

Ζητήματα δέρματος

Νευρολογικά θέματα

Προβλήματα στα αυτιά

Συχνές κακώσεις

Πεπτικά ζητήματα

Ξηρός βήχας

Προβλήματα στα μάτια

Καρδιακά προβλήματα


Συμβατικά φάρμακα θυρεοειδούς Ο κλασσικός κτηνίατρός σας θα θελήσει να συνταγογραφήσει μια συνθετική θυρεοειδή ορμόνη που ονομάζεται λεβοθυροξίνη. Ποιες είναι οι παρενέργειες των συνθετικών θυρεοειδικών φαρμάκων; Παρενέργειες λεβοθυροξίνης Ακολουθούν μερικές από τις αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου. Κόβεται η όρεξη Φαγούρα Δερματικά προβλήματα Μειωμένο επίπεδο δραστηριότητας Έμετος Διάρροια Αυξημένη δίψα και ούρηση

Φυσικές λύσεις για τον υποθυρεοειδισμό

Ομοιοπαθητική

Πολλές ομοιοπαθητικές θεραπείες μπορούν να υποστηρίξουν τον υποθυρεοειδή στο ζώο. Αλλά και πάλι θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. Ένας έμπειρος ομοιοπαθητικός θα αναλύσει το ατομικό σύμπτωμα και την εικόνα της υγείας του ζώου σας. Ενώ η ομοιοπαθητική προσέγγιση είναι να ελαχιστοποιήσει και τελικά να θεραπεύσει την αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα, ό, τι προκαλεί τον αρνητικό θυρεοειδή βρόχο και την καταστροφή του θυρεοειδούς πρέπει πρώτα να σταματήσει. Εάν ο θυρεοειδής καταστραφεί και το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετές ορμόνες για να θεραπεύσει τον εαυτό του, τότε η ομοιοπαθητική δεν μπορεί να διεγείρει το σώμα να θεραπευτεί.


Παραδοσιακη Κινέζικη κτηνιατρική(TCVM) Όπως και η ομοιοπαθητική, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική ακολουθεί μια προσέγγιση «ολόκληρου του ασθενούς» στη νόσο του θυρεοειδούς. Ο κτηνίατρός σας στο TCVM θα εντοπίσει τυχόν ανισορροπίες ή ελλείψεις στο ζώου σας. Η θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως έναν συνδυασμό ενεργειακής ενέργειας τροφίμων, κινεζικών βοτάνων και βελονισμού. Επομένως, θα πρέπει να βρείτε έναν επαγγελματία TCVM για να συνεργαστείτε με μια εξατομικευμένη προσέγγιση για το ζώο σας. Φαγητό Η διατροφή είναι ίσως η πιο σημαντική πτυχή της υγείας του ζώου…ανεξάρτητα από την κατάσταση που αντιμετωπίζετε. Τροφοδοτείτε πάντα το ζώου σας με φρέσκο, ολόκληρο φαγητό, κατά προτίμηση ωμή διατροφή. Και εάν το ζώο σας είναι υποθυρεοειδές, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορείτε να προσθέσετε για να υποστηρίξετε την υγεία του θυρεοειδούς. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα: Σπαράγγι Φασολάκια Μπρόκολο Λαχανάκια Βρυξελλών Καρότα Σέλινο Αγγούρι Μαρούλι Μανιτάρια Σπανάκι Τα λαχανικά θα πρέπει να καθαρίζονται ή να έχουν πολτοποιηθεί ή να μαγειρεύονται ελαφρώς στον ατμό για πεπτικότητα. Άλλη υποστήριξη για υποθυρεοειδισμό Και εδώ είναι μερικές άλλες αλλαγές που μπορούν να υποστηρίξουν τη συνολική υγεία του ζώου. Αποτοξίνωση Για να βοηθήσετε τον θυρεοειδή και τη γενική υγεία του ζώου σκεφτείτε μια τακτική αποτοξίνωση. Αυτό θα υποστηρίξει όλα τα όργανα του ζώου συμπεριλαμβανομένου του θυρεοειδούς. Το άρθρο είναι ενημερωτικό όπως όλα! Πριν δώσετε οτιδήποτε στο ζώο σας,

ρωτάτε και εμπιστεύεστε τον κτηνίατρο που γνωρίζει το ζωάκι σας.178 Προβολές0 Σχόλια