Lick Granuloma: κοκκώδες ακρυλικό γλύκισμα/ ακραίογλείψιμο σε ζώα.

Το ζώο σας γλείφει συνεχώς μια περιοχή του δέρματος. Γίνεται φλεγμονή. Δεν μπορεί να επουλωθεί επειδή το ζώο το γλείφει συνεχώς Αυτό οδηγεί σε φαγούρα. Και περισσότερο γλείψιμο. Είναι ένας φαύλος κύκλος φαγούρας και γλείψιματος. Αυτό είναι ένα κοκκώδες γλείψιμο.


Το κοκκώδες γλείψιμο είναι ένας τραυματισμός στο δέρμα του ζώου που προκαλείται από χρόνιο γλείψιμο. Η πάθηση ονομάζεται επίσης δερματίτιδα (acral lick dermatitis).


Η πιο συνηθισμένη θέση για ένα κοκκώδες γλείψιμο είναι στα μπροστινά άκρα μεταξύ του αγκώνα και των ποδιών. Συνήθως είναι περιοχές έλκους που παρουσιάζουν απώλεια μαλλιών και πυκνό δέρμα γύρω από τη βλάβη.


Δευτερογενείς καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν από κοκκώδη γλείψιμο είναι βακτηριακές λοιμώξεις, μολύνσεις, (σπασμένα θυλάκια τρίχας) και ρήξη αποκρινών αδένων (ένας τύπος αδένα ιδρώτα). Οποιοδήποτε από αυτά τα δευτερεύοντα προβλήματα μπορεί να επιδεινώσει τον κνησμό του ζώου σας και να παρατείνει τον κύκλο φαγούρας.


Τι προκαλεί το υπερβολικό γλείψιμο; Πολλοί κτηνίατροι πιστεύουν ότι η φαγούρα στο δέρμα προκαλεί το υπερβολικό γλείψιμο που δημιουργεί δερματίτιδα. Είναι επίσης πιθανό ότι μια επώδυνη κατάσταση είναι η γένεση του κνησμού. Μπορεί να είναι τραύμα στο πόδι, κάταγμα, μετεγχειρητική δυσφορία, οστεοαρθρίτιδα ή περιφερική νευροπάθεια. Επιπρόσθετα, χειροπρακτικά προβλήματα όπως η προσβολή των νεύρων επίσης να συμβάλλουν στο υπερβολικό γλείψιμο. Μια βακτηριακή ή μυκητιακή λοίμωξη μπορεί επίσης να προκαλέσει κνησμό. Μερικές φορές το αδιάκοπο γλείψιμο έχει μια ψυχολογική αιτία, όπως η ψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD). Το επίμονο γλείψιμο μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών και έτσι το ζώο μαθαίνει να επαναλαμβάνει τη συμπεριφορά για να προκαλέσει μια ευχάριστη αίσθηση. Άλλοι ψυχολογικοί παράγοντες που εμπλέκονται στο εμμονικό γλείψιμο περιλαμβάνουν την πλήξη, το άγχος και το άγχος του αποχωρισμού. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την αιτία του γλείψιμου του ζώου σας, ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.


Αντιμετώπιση της πληγής Μερικές επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν: Το μέλι Manuka εφαρμόζεται στο τραύμα τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Πρόπολη μέλισσας (Pavia Natural Wound Care Cream) εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα Φρέσκο ​​τζελ αλόης εφαρμόζεται τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα Καλέντουλα ή βάμμα hypericum ή τζελ εφαρμόζεται τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα Χαμομηλι: απότομο ένα τσαγιέρα από βότανα σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε 20 σταγόνες.

Αιθέρια έλαια: ανακατέψτε πέντε σταγόνες λάδι λεβάντας και πέντε σταγόνες λάδι μύρου με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε στο τραύμα δύο έως τρεις φορές την ημέρα. Σχετικά: Εάν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια, απλώς φροντίστε να τα αραιώσετε. Για να θεραπεύσετε με επιτυχία την πληγή, πρέπει να αποτρέψετε το ζωάκι από το γλείψιμο και η περιοχή πρέπει να καθαρίζεται δύο φορές την ημέρα. Η θεραπεία με κρύο λέιζερ είναι χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις και ο βελονισμός μπορεί να είναι μια εξαιρετική συμπληρωματική θεραπεία για χρόνιες περιπτώσεις. Μερικές φορές το θεραπευτικό άγγιγμα, όπως το Reiki, μπορεί επίσης να μειώσει την επιθυμία του ζώου να γλείψει την περιοχή.


Αντιμετώπιση Ψυχολογικών Αιτιών Εάν υποψιάζεστε ότι το γλείψιμο του ζώου προκαλείται από ψυχολογικούς ή συναισθηματικούς παράγοντες, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτούς για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση του προβλήματος. Οι αλλαγές στο περιβάλλον του ζώου μπορεί να είναι αγχωτικές και να προκαλέσουν προβλήματα συμπεριφοράς. Είναι επίσης σημαντικό να προσπαθήσετε να επιλύσετε οποιαδήποτε σύγκρουση στη ζωή του ζώου σας, όπως άγχος αποχωρισμού, προβλήματα μεταξύ των ζώων στο σπίτι ή μεγάλες περιόδους περιορισμού ή πλήξης. Για να είναι καλά ισορροπημένο, το ζώο χρειάζεται χρόνο παιχνιδιού, δραστηριότητες που διεγείρουν τον εγκέφαλό του, μια ισορροπημένη διατροφή, μια συνεπή καθημερινή ρουτίνα και τακτική αλληλεπίδραση μαζί σας. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους συμβατικούς κτηνιάτρους να συνταγογραφούν αντικαταθλιπτικά σε ζώα με άγχος. Αυτά τα φάρμακα είναι ισχυρά και έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Υπάρχουν πολλές ομοιοπαθητικές θεραπείες που μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμες, ανάλογα με τα συγκεκριμένα συμπτώματα του ζώου. Συνεργαστείτε με τον ολιστικό κτηνίατρό σας για να βρείτε τη πιο σωστή και φυσική θεραπεία για το ζωάκι σας. Συμβουλές πρόληψης Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την ανάπτυξη δερματίτιδας από ακρυλικό γλείψιμο είναι να αντιμετωπίσετε την εμμονική συμπεριφορά γλείψιματος απο την αρχή. Μην περιμένετε έως ότου υπάρχει εμφανής τραυματισμός στο δέρμα του ζώου. Εάν το ζώο κρύβεται η εχει έντονες συμπεριφορές μιλήστε σύντομα με τον ολιστικό σας κτηνίατρο. Εάν γλείφει ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν έχει τραυματιστεί ακόμη στο δέρμα, δοκιμάστε να τυλίξετε ελαφρά την περιοχή σε έναν επίδεσμο για να αποθαρρύνετε το περαιτέρω γλείψιμο. Θα πρέπει ακόμη να δείτε τον ολιστικό κτηνίατρό σας για να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε τους βασικούς λόγους για το γλείψιμο.


Το άρθρο όπως όλα είναι ενημερωτικό. Πριν δώσετε οτιδήποτε στο ζώο σας μιλάτε και συμβουλεύεστε τον ομοιοπαθητικό σας κτηνίατρο που ξέρει το ζωάκι σας.


264 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων